Welkom op de website van Cbs Roemte

Betreft: Corona-virus - Nieuwsbericht 2
15 maart 2020

Geachte ouders, verzorgers,

Vandaag heeft het kabinet besloten per ingang van morgen alle scholen te sluiten[1].

Dit betekent dat wij per direct de deuren sluiten tot 6 april. Of wij op 6 april weer openen, hangt af van wat op dat moment bepalend beleid is. Wij houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.

Kinderen van wie ouders in vitale beroepen[2] werken zoals zorg, politie en brandweer mogen wel op school komen als de ouders niet zelf voor andere opvang kunnen zorgen. Echter: indien deze kinderen een neusverkoudheid hebben, hoesten, keelpijn of koorts hebben, dan zijn ook zij helaas niet welkom op school.

U ontvangt dinsdag via de school van uw kind(eren) bericht hoe uw kind(eren) zoveel mogelijk onderwijs kan (kunnen) volgen aan huis. Wij nemen de aankomende 2 dagen de tijd om onze organisatie zo in te richten om dit te kunnen realiseren. Onze prioriteit ligt hierbij bij de leerlingen van groep 8, in verband met de naderende eindtoets.

Wij gaan uit van uw begrip voor deze situatie.

Met vriendelijke groet,

Geert Bijleveld                                                                           Henk Huberts
Voorzitter College van Bestuur                                              Directeur-Bestuurder

CBS Roemte is een christelijke basisschool in Loppersum en behoort met twaalf andere basisscholen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum bij CPO Noordkwartier.

Met elkaar werken wij aan een school waar alle leerlingen ruimte krijgen om te leven, te leren en te vieren. De Bijbel is hierbij ons oriëntatiepunt. De school wordt bezocht door ongeveer 165 kinderen, verdeeld over zeven groepen.

In 2015 verhuisden we, ivm aardbevingsproblematiek, van de Wirdumerweg naar ons tijdelijk onderkomen aan de Bosweg.
De school is sinds 17 juni 2019 gehuisvest in het Kindcentrum Loppersum. Dit nieuwe gebouw is aardbevingsbestendig gebouwd.

Het team van Roemte bestaat uit 14 mensen, waaronder een onderwijsassistent, een IB-er, een adjunct-directeur en een directeur.