Opening Project BOUWEN

Koningsspelen

De koningsspelen weren dit schooljaar gehouden op 20 april. Voor de onderbouw waren er in en om de school spelletjes. Voor de bovenbouw sportactiviteiten op het voetbalveld, de tennisbaan en in de Boshal. Na afloop werd er op het veld geluncht.

Koningsspelen Bovenbouw

Koningsspelen Onderbouw

Koningsspelen

Pasen

In de veertigdagentijd zijn we op weg gegaan naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen ging mee naar dat feest: jong-oud, rijk-arm, succesvol-minder succesvol. Jezus pakte mensen bij de hand. Het dochtertje van Ja├»rus, vijfduizend hongerige mensen, bange leerlingen in een storm op een meer, kleine kinderen, zieke mensen....alles en iedereen mocht aansluiten.

Nadat we met elkaar hadden gegeten, door brood en drinken voor elkaar mee te nemen, hebben we in een viering bovenstaande verhalen voorbij zien komen en er samen over gezongen.

Paasviering

Workshop Programmeren

Talentenmiddag

Workshop handlettering

NNO

Instrumententocht en Carnaval van de dieren

Talentenatelier januari

3D printer

Met de Plusklas bovenbouw en een groepje leerlingen op de Talentenmiddag zijn we begonnen met de bouw van onze eigen 3D printer. Met de bouwbeschrijving op de website worden de verschillende onderdelen door groepjes kinderen in elkaar gezet. Goed lezen, overleggen en samenwerken... Super leuk om te doen. 

Kerstviering

Op woensdag 20 december hadden wij een kerstwandeling door het dorp. De ouderraad verzorgde samen met door hun gevraagde medespelers de scenes onderweg. De beginscene en de eindscene werd door enkele leerkrachten gedaan. We gingen in groepjes door het dorp o.l.v een leerkracht en ouders langs de verschillende scenes. We zagen Jesaja, we moesten ons in laten schrijven bij keizer Augustus, we merkten dat er geen plaats was in de herberg, we hebben Jozef in zijn timmerwerkplaats gezien, de herders in het veld, de wijzen, koning Herodes en tenslotte kwamen we samen in de stal.  De viering onderweg werd muzikaal ondersteund door  Loppersum's Harmonie en het Shantykoor de Stormvogels.

Spelers, muzikanten, en aan de mensen die hun plek beschikbaar stelden voor de verschillende scenes zeggen wij hartelijk dank. We kijken terug op een prachtige, sfeervolle Kerstviering.


Kerstwandeling

Sinterklaas

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op Roemte. Op school kwam het bericht binnen dat Sinterklaas pech onderweg had. Maar gelukkig heeft "de kikker", de kar van tante Muis Sinterklaas en zijn Pieten naar Roemte gebracht. We waren natuurlijk dolblij.  Er liepen ook nog twee Pieten op het dak.  Eerst ging Sint naar Kids2b en de peuterspeelzaal, daarna naar de obs Prinses Beatrix en eindelijk maar toch ook naar ons. Alhoewel de pieten zich af en toe wel ook wel even bij ons lieten zien. Die waren wel in voor een dolletje.
Bezoek van Sint en Piet

schoenendoosactie

In de afgelopen weken hebben de kinderen van onze school meegedaan aan de schoenendoosactie. Elk gezin kon een schoenendoos vullen met speelgoed en/of toiletartikelen voor een kind in een oorlogsgebied.

We willen die gezinnen bedanken die de moeite hebben genomen om zo'n schoenendoos te vullen. Ze zagen er prachtig uit.

De fa. Hoekstra uit Sneek komt ze deze week halen en brengt ze voor ons naar het inleverpunt in Kollum. Vandaar neemt Edukans het transport over.

schoenendoosactie

Talentenmiddag

Dinsdagmiddag was het zover, het eerste blok van de talentenmiddagen is van start gegaan. Kinderen konden zich inschrijven om deel te nemen aan een gevarieerd aanbod van workshops waarbij we ondersteuning kregen van de Rijdende Popschool, de Lopster Harmonie, GREK, het IVAK en ouders. Dit blok konden de kinderen kiezen uit: natuur, beeldend, muziek, creatief, dans, techniek, energie, zoutkristallen, creatief en schaken. Ook de kookactiviteiten gingen deze middag gewoon door. Kortom een geweldige en bruisende middag en een veelbelovende start voor de komende weken! 

Op de groepspagina's kunt u de foto's vinden van uw kind en zijn of haar talent.

Voorstelling Kinderboekenweek

Of het nu een schaduw is, een kraakje of een beestje. Peter vindt alles griezelig. Maar dan ook alles. Als hij opstaat en in de spiegel kijkt schrikt hij van zichzelf. Een spreekbeurt geven geeft hem bibberbenen en als hij een bal moet gooien en iedereen kijkt, dan krijgt hij blubberarmen.

Elke dag je kasten checken, onder bed kijken, de gordijnen strak trekken...... Als je alles griezelig vindt dan is het lastig om uit je bed te komen. Peter is er dan ook helemaal klaar mee en geeft zich op voor de Griezelacademie. Als je alles gruwelijk eng vindt, dan moet je gewoon zelf gruwelijk eng worden.

Maar om op de griezelacademie te komen moet je de basisvaardigheden van het griezelen kennen. Dus oefenen, oefenen, oefenen en oefenen. Griezelig lopen, gruwelijk eng dansen en vooral zelf niet bang zijn of worden.


kennismaken

In het afgelopen schooljaar hebben we drie kennismakingsactiviteiten georganiseerd met de collega's van Kids2b, de peuterspeelzaal en de OBS Prinses Beatrixschool.

Als nieuwjaarsvisite een kennismakingsavond op school d.m.v een aantal kennismakingsspelletjes.

Een pubquiz.

En als afsluiting een barbecue in de zomer.

barbecue

PO in actie

Donderdag 5 oktober gaan we naar Den Haag.

actie

Ouderraad, bedankt voor jullie heerlijke waardering!!

Dag van de leraar

Opening van de kinderboekenweek

Maandagmorgen 16 oktober hebben we de kinderboekenweek geopend.

Het thema van de kinderboekenweek is bibbers in je buik.

Juf Alice las een prentenboek voor over een kikker die bang was voor allerlei geluiden.

Totdat vader hem mee naar buiten nam om hem te laten zien waar de geluiden vandaan kwamen. Eeen vogel die piept, een mol die graaft.

Meester Kees leerde ons een lied aan:

Fluister, fluister in het duister

in het donker van de nacht

Fluister, fluister en ik luister

naar voetstappen op de trap

stap voor stap en tree voor tree

komt mijn broertje naar benee

opening kinderboekenweek

Nieuwe paragraaf

Nieuwe paragraaf

Nieuwe paragraaf

Nieuwe insluitcode