Lopstertorenloop

Lopstertorenloop

Een aantal kinderen van onze school deed mee aan de Lopstertorenloop, sommige kinderen kregen een prijs. Iedereen kreeg een deelnemersmedaille.

Bezoek premier Mark Rutte

Na het bezoek van dhr. Kamp, dhr. Buma en dhr. Asscher was het nu dhr. Rutte die onze scholen bezocht vanwege ons tijdelijk verblijf in dit aardbevingsbestendig schoolgebouw.

bezoek

Wereldfeest Klankenkaravaan

Alle groepen kregen vandaag workshops van de Klankenkaravaan. De kleuters over China, groep 3 en 4 over Zuid-Amerika, groep 5 en 6 over Australië, groep 7 en 8 over Afrika.

Dat had als resultaat een voorstelling voor alle ouders, grootouders, oppassers en schoolverlaters.

Na de voorstelling stond er een tropisch drankje voor iedereen klaar.

impressie

4 mei

Op 4 mei hebben op de herdenkingsbijeenkomst in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum, Evelien en Melanie uit groep 8 namens onze school een door hun zelf gemaakt gedicht voorgelezen. Ook hebben zij een krans gelegd namens beide scholen.

Na de bijeenkomst kon men de tentoonstelling bezoeken met werkstukken over vrijheid van een aantal klassen van beide scholen. De gedichten van Melanie en Evelien zijn ook gefotografeerd.

4 mei

Nieuwe youtube video

40 jaar onderwijs

Juf Greetje 40 jaar in het onderwijs.

Woensdag 15 februari hebben we op Cbs  Roemte  gevierd dat juf Greetje 40 jaar juf is. Ze is als kleuterjuf in Onstwedde begonnen en al vrij snel naar Loppersum gegaan. Daar is ze hoofdleidster  van de Prinses Marijke school geweest. Nadat het basisonderwijs is gekomen is deze school samen gegaan met de lagere school en is Cbs Roemte ontstaan. Hier is zij adjunct directeur  en juf.

Juf Greetje mocht wat later op school komen en werd door Meester Paul op de motor van huis gehaald.  Via de rode loper en een haag van kinderen kwam ze de school in. Daar hebben de kinderen leuke stukjes gedaan met  presentjes erbij. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een lied van de leerkrachten. 

Tot slot was er nog een gezellige lunch met haar gezin en leerkrachten  in Ewsum.

40 jaar juf Greetje

40 jaar juf

Kerst 2016

Op donderdagmiddag 22 december hebben we met alle kinderen samen het kerstfeest gevierd. Een aantal ouders hadden een prachtig decor geverfd. Groep 8 speelde voor elk decor een scene van het kerstverhaal. Tussen door werden er liederen gezongen door de verschillende groepen, gedichten voor gelezen en muziek gemaakt, er was samenzang en het kerstverhaal werd verteld. Na afloop kregen de kinderen een kerstkransje en een waxinelichtje.

Kerstviering 2016

Intocht Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas met zijn Pieten aan op de beide scholen. We stonden al op tijd klaar op het plein in de aangegeven vakken. Toch moesten we nog een tijdje wachten tot Sint, jawel, met zijn stoomboot bij de scholen aankwam. Dat dit even op zich liet wachten was begrijpelijk. Geen water in de buurt. Met hele  koude voeten konden we eindelijk naar binnen en kon het feest beginnen.?

Afscheid meester Duurt

Afscheid meester Duurt

Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van meester Duurt. Hij heeft vanaf de zomervakantie juf Harriët uit groep 5 vervangen. Zij was met adoptie en ouderschapsverlof. Meester Duurt dank je wel voor het invallen. Hij kreeg door de ouderraad een bloemetje met een cadeaubon overhandigd. Van de kinderen kreeg hij een door de kinderen zelfgemaakt afscheidsboek. Op donderdag 1 december begint juf Harriët in groep 5 op de donderdag en vrijdag.

Schoenendoosactie

In november hebben we meegedaan aan de Schoenendoosactie van Edukans. Er zijn 61 dozen door de kinderen van onze school gevuld met schoolartikelen en toiletartikelen voor een kind in een ontwikkelingsland. De fa. Hoekstra uit Sneek heeft de dozen voor ons vervoerd naar Kollum, waar het inleverpunt was. Van daar uit verzorgt Edukans het verder vervoer. Alle kinderen heel hartelijk bedankt.


Schoenendoosactie

Kom wachten op het plein

Alle kinderen nemen bij het uitgaan van de school de bovenbouw uitgang. Het zou fijn zijn als u op dit plein wacht om uw kind(eren) op te halen.

Kom wachten op het plein

Voorleeswedstrijd

Dit jaar had de jury het extra moeilijk. Er waren zoveel goede voorlezers. Na lang beraad is de keus gevallen op Anne Niehuis uit groep 8  als voorleeskampioen van CBS Roemte.  Van harte gefeliciteerd Anne. Nu op naar Bedum!

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek werd geopend door de leerkrachten en de meiden van groep 7 in het speellokaal. We zagen allerlei voorwerpen van vroeger voorbij komen zoals: koffiebonen in een koffiemolen, kraantjespot, ketel/fluitketel/waterkoker, een lei/kroontjespen/balpen ed.

Afsluiting kinderboekenweek.


Opening

Informatie-avonden

Informatie avonden

Op 12 en 13 september waren de informatie-avonden. Na een algemene inleiding in het speellokaal door dir. Paul Roelfsema. Daarna gingen de ouders met de groepsleerkracht van hun kind(eren) mee om in de klassen het dagprogramma door te spreken.

afscheid juf Marianne en juf Yvonne

Afgelopen dinsdag hebben we afscheid genomen van juf Marianne Oomkes-Pilon en juf Yvonne Postma in het speellokaal. Ze kwamen aan in een open autootje . Door een haag van bellenblazende kinderen.  De Apengroep liet een poppendans zien. Juf Marianne moest de poppen zelf aanzetten. De Berengroep een modeshow met juf ida als ladyspeaker. De meesters en juffen zongen een lied. Ze kreeg veel mooie cadeaus van de kinderen.

's Middags namen we afscheid van juf Yvonne in het Roemteschip. Groep 6 en 7 deden een alfabet en ze hadden een toneelstuk over een klas van juf Yvonne. De meesters en juffen zongen nog een lied. Van de beide juffen kregen alle kinderen een ijsje en een puzzeltje.  Ook namen de ouders 's middags nog afscheid van beide juffen onder het genot van een drankje en een hapje.

Afscheid juf Marianne en juf Yvonne

Juffendag onderbouw

Vandaag was het juffendag. Alle juffen van de onderbouw vierden samen hun verjaardag. We werden verwend met prachtige cadeaus, hartelijk dank daarvoor. Het thema was de boerderij. We begonnen de dag met het uitpakken van de cadeautjes., daarna keken we naar een digitaal prentenboek van "Plons". De kinderen van groep 8 kwamen binnen, zij hebben deze ochtend de groepjes begeleid. Jullie deden dit heel goed, bedankt daarvoor. De spelletjes stonden in het teken van de boerderij: koetjes repen zoeken in de hooiberg, eieren race, melkpakken omgooien, slootje springen, tractorrace, klompenstoelendans, etc. Aan het eind van de morgen kregen de kinderen een kleurplaat en een cadeautje mee.

juffendag

Kamp 2016


Kamp groep 7 en 8

 Kamp in Ellertshaar. Na het in orde brengen van de slaapzalen gingen we met een huifkar naar het centrum van Borger. 's Avonds speelden we levend stratego in het bos en sloten de dag af met een kampvuur. De volgende dag brachten we na een mooie fietstocht een bezoek aan kamp Westerbork en 's middags was het weer zo lekker dat we konden zwemmen in het Loomeer. 's Avonds hielden we de bonte avond. Vrijdagmiddag speelden we een zeskamp en sloten af met het eten van patat met kroket of frikandel.
Alle leiding en ouders die hebben gezorgd voor het vervoer heel hartelijk dank!

Afscheid juf Marianne en juf Yvonne

Als collega's hebben we afscheid van juf Marianne en juf Yvonne genomen op schiermonnikoog. Hier volgt een impressie van deze prachtige dag.

Afscheid

Grote rekendag

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Op woensdag 25 mei deed Roemte mee aan de Grote Rekendag. Het thema van deze 14e editie was ‘Kijkje achter de code’ en sloot aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leerden o.a.:

– zoeken naar regelmaat en patronen;

– systematisch werken;

– maken en lezen van symbolische weergaven;

– interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal

 Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. Een gezellige en leerzame dag!

verkeersexamen

Alle kinderen van groep 7 en 8 hebben meegedaan aan het verkeersexamen en zijn geslaagd!!

Gefeliciteerd!

verkeersexamen 2016

Koningsspelen Bovenbouw

Afsluiting Kunstproject

Twee weken lang hebben we op school gewerkt over kunst. In elke groep stond een kunstenaar centraal. Er werden lessen gegeven over van Gogh, Matisse en Mondriaan en er werd kunst gemaakt in de stijl van deze grootmeesters.

Mede door de begeleiding van Els Brouwer van het IVAK werden het kunstwerken van hoog niveau. Omdat je veel leert van een kunstenaar die aan het werk is, hebben we kunstenaars op school uitgenodigd en twee groepen hebben de galerie van meneer Helmantel bezocht. 

Het project werd op 8 april feestelijk afgesloten met een expositie. De officiële opening werd gedaan door wethouder R. Slager. Hij heeft kunst en cultuur in zijn portefeuille en wilde dit graag voor ons doen. Alle ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden mochten de werken vervolgens bewonderen die de leerlingen tijdens het project gemaakt hadden. Tevens was er in elke groep een activiteit omtrent de kunstenaar van die groep waaraan iedereen kon deelnemen. De schilder Henk Helmantel kwam ook langs. Hij was onder de indruk van de kunstwerken en sprak lovend "Op Roemte is roemte voor talent".

Het was een prachtige afsluiting van een geslaagd project. De expositie is nog deze hele week geopend onder schooltijd. U bent van harte welkom!

Expositie Kunst

Koeien in de wei

Op zaterdagmorgen 2 april gingen bij de fam. de Vries de koeien voor het eerst weer in de wei. Het was weer een gezellig gebeuren. De koffie/thee/ranja stond klaar in de schuur met heerlijk cupcakes en chocola. Er waren veel mensen op af gekomen om dit gebeuren mee te maken. Met z'n allen gingen we tegen 11.15 uur naar buiten om het enthousiasme van de koeien te bewonderen. Familie de Vries, bedankt. Het was een gezellig gebeuren en een goed ontvangst.

koeien in de wei

project KUNST

Vanmorgen, dinsdag 29 maart hebben de leerkrachten het project KUNST geopend door verschillende schilders uit te beelden. Ze hebben als schilder verteld over hun techniek, hun leven en hun kustwerken. Oa. Appel, Matisse en van Gogh waren aanwezig. De foto's kunt u in het onderstaande album bekijken

project kunst

Paasviering

Palmpasen

Palmpasen in Leermens.

Afgelopen zondag werd er door de kindernevendienst van de Vredekerk en de kinderkerk van de Hervormde gemeente Maarland een palmpasendienst voor kinderen georganiseerd. Voorafgaand aan de dienst konden de kinderen palmpaaststokken maken in het gebouwtje in Leermens. Daarna liepen ze in optocht naar de kerk.

Sportmorgen

Op donderdag 11 februari was er een sportieve ochtend in de Boshal voor de groepen 7 en 8. We hebben ervan genoten!


Creatieve middag

Elke donderdagmiddag is er een creatieve middag op Roemte. Er wordt gekookt, geborduurd, gezaagd en gewerkt met ijzerdraad.


Schaatsen op het schoolplein, 5, 6 en 7 januari 2016

Door de weersomstandigheden op 5, 6 en 7 januari 2016 waren een groot deel van de scholen in de provincie Groningen gesloten. Zo ook Roemte.

Het leverde echter wel mooie plaatjes op ons schoolplein op:

Unihockey Toernooi 2016

 Op 2 januari begon het jaar sportief in de Boshal!

Wat is unihockey?

Floorball of unihockey doet denken aan een combinatie van zaalhockey en ijshockey. De sticks, doelen en boarding hebben veel weg van ijshockey terwijl het in een zaal wordt gespeeld. De teams voor dit toernooi hadden vijf spelers in het veld en een aantal wisselspelers met coach. Het was vooral een heel gezellig toernooi in een positieve sfeer.

Kerstviering 2015

Kerst 2015 (filmpjes)

Sinterklaasfeest in de groepen

Het vergeten Pietje

Het vergeten Pietje 1

Het vergeten Pietje 2

Het vergeten Pietje 3

Het vergeten Pietje 4

Het vergeten Pietje 5

Welkom Sinterklaas 1

Welkom Sinterklaas 2

Welkom Sinterklaas 3

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas

 

EEN ONTDEKKING IN SPANJE

Belangrijke tekortkoming ontdekt aan het veiligste gebouw in Loppersum. In het belang van de kinderen hebben de oudercommissies van de scholen, Prinses Beatrix en Roemte, het gewijzigde adres van de beide scholen tijdig naar Sinterklaas gestuurd. Om het plaatje compleet te maken stuurden ze een foto mee van het nieuwe schoolgebouw aan de Bosweg.

In Spanje werd het nieuwe adres zorgvuldig in het grote boek gezet en ook digitaal gewijzigd. De foto werd nauwkeurig door de Sint en zijn Pieten bestudeerd.
Tot hun grote verbazing en schrik ontbreekt er iets essentieels aan het nieuwe gebouw. De altijd attente Sint nam meteen contact op met de oudercommissies, de burgemeester van Loppersum en een plaatselijke aannemer. 

 

Nieuwe paragraaf

 

Schoorsteen geplaatst op het dak van de scholen

Onze burgemeester regelt alles! Dat is maar weer gebleken, op vrijdag 4 december. Want Sinterklaas had een groot probleem. Bijna ging het feest voor basisschool Prinses Beatrix, Roemte en Kids2B niet door. Want Sinterklaas had ontdekt dat er geen schoorsteen was. En wat kunnen zwarte pieten als er geen schoorsteen is? Daarom heeft Sinterklaas de burgemeester gebeld. En de burgemeester heeft natuurlijk weer zo zijn contacten in het dorp. 

 

Toen de kinderen op vrijdag aankwamen op school, stond er dan ook een prachtige nieuwe schoorsteen op het dak! Bouwbedrijf P.C. De Winter heeft zoveel ervaring, dat die er met de hulp van een hoogwerker van Meekro, in een vloek en een zucht stond. Een nepperd weliswaar, liet Albert Rodenboog zich ontvallen. Maar de zwarte pieten redden zich er wel mee. 

 

 

Werkbezoek

Maandagavond om 17.00 uur werden we  verrast met een werkbezoek van dhr. Sybrand  van Haersma Buma, de fractievoorzitter van het CDA. Hij kwam met een delegatie van het CDA en de gemeente onze school bekijken. Als dank voor de bezichtiging kregen we voor alle kinderen een appel.


Afsluiting kinderboekenweek bovenbouw

Afsluiting kinderboekenweek onderbouw